Att göra på ön

På Laxön flanerar du i egen takt och upptäcker vad ön har att erbjuda.
Här finns något för de flesta. Nedan finns lite information om vad du kan hitta på ön. 

Café Furiren: 

Detta vackra café ligger bredvid vattnet så har du tur kan du se laxarna hoppa när du njuter av hemlagat och hembakat. Förutom café finns även vandrarhem och möjlighet till att hyra lokal till fest, bröllop eller konferens. 

Stora Hallen: 

Här hittar du öns största festlokal med plats för 300 personer. Den är belägen intill Dalälven och byggd i nationalromantisk stil. Här kan du få catering från Café Furiren eller själv ordna med mat och dryck. 

Officersmässen

Officersmässen är en otroligt vacker byggnad som man kan boka för fest för ca 80-95 personer. Även här kan Café Furiren stå för catering och servering om man så önskar eller själv ordna med mat och dryck. 

Kungarnas promenad:

Då Laxön har sin historia inom det militära har även många av Sveriges kungar varit på besök på ön. Under en guidad promenad kan du få veta mer om några av dessa besök. 

Konstnär Johan Thunbergs ateljé:

Konstnären Johan Thunberg bjuder på vackra målningar över naturen. Hans ateljé hittar du i den gamla sjukstugan som finns bevarad på Laxön. Här kan du inte bara se Johans alster utan även boka in kurser för att lära dig måla med akvarell och acryl. 

Hantverksbutik:

Här har du chans att hitta några riktigt unika hantverk. I butiken finns handarbeten och konst. 

Restaurang Kungsådran:

Här finner du en restaurang som har ett stort fokus på miljö- och hälsa. De lagar mat från grunden med lokala råvaror så mycket som det går. Du kan även få catering från Kungsådran. Det finns lokal för både konferens eller fest.